Αυθαίρετη παρέμβαση της Ε.Π.Ο. στους Κανονισμούς

ΝΕΑ

Με πρωτοφανή αυθαίρετη παρέμβαση της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε σε αλλαγές και προσθήκες στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, οι οποίες μάλιστα εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και θα τεθούν προς έγκριση και ψήφιση από την Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 3 Ιουνίου.
Η Ε.Π.Ο. αγνόησε την υποχρέωση της διαβούλευσης του Π.Σ.Α.Π. με τους κοινωνικούς εταίρους (Super League, Football League), δεν άκουσε καν τις απόψεις και προτάσεις του και μάλιστα παρέκαμψε τον Π.Σ.Α.Π. ως κοινωνικό εταίρο, αν και με δικό της έγγραφο από τις 20 Οκτωβρίου 2010 είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της να συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές για τους Κανονισμούς που θα ισχύσουν στην αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Δεσμεύθηκε η Ε.Π.Ο. ότι θα καλέσει όλους τους κοινωνικούς εταίρους σε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τους Κανονισμούς και ξαφνικά μας τους παρουσίασε έτοιμους και ολοκληρωμένους κατά τις επιθυμίες της Ομοσπονδίας και των ομάδων, 7 μήνες αργότερα.
Ο Π.Σ.Α.Π. παρέστη στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Π.Ο. με τους εκπροσώπους του και υποστήριξε το δίκαιο των θέσεων του, με το κυρίαρχο επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατό να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των ποδοσφαιριστών.
Για κανένα λόγο, ο Π.Σ.Α.Π. δε δέχεται και δε συναινεί σε τέτοιες πρακτικές και αυθαίρετες παρεμβάσεις.
Οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν στις αλλαγές και τις προσθήκες στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών καθώς μέσα από αυτές ποδοπατούνται και συνθλίβονται τα δικαιώματα, η αξιοπρέπεια, η ίδια η υπόσταση και η μάχη επιβίωσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελλάδα.
Η Ε.Π.Ο. επέβαλε έναν αυθαίρετο Κανονισμό που ρίχνει νερό στο μύλο των ομάδων καθώς ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών για αποζημίωση εάν λύσουν τη συνεργασία με τις ομάδες τους και επιπλέον τους υποχρεώνει κιόλας να πληρώσουν εκείνοι από την τσέπη τους.
Η Ομοσπονδία προσπαθεί να επιβάλλει με αυτόν τον Κανονισμό μία σειρά από ρυθμίσεις που είναι άδικες για τους ποδοσφαιριστές και δεν έχουν προηγούμενο.
Ο Κανονισμός που προωθείται από την Ε.Π.Ο. είναι καταστροφικός για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν πλέον πλήρως ακάλυπτοι αφού οι ομάδες ισχυροποιούνται απόλυτα απέναντι τους καθώς αποκτούν το δικαίωμα να τους λύσουν το συμβόλαιο, ακόμα και εάν αποφασίσουν να μην υπογράψουν συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης εκ μέρους της Π.Α.Ε. όπου ανήκουν.
Και αυτή είναι μόνο μία από τις πάμπολλες παραμέτρους και αλλαγές στον Κανονισμό της Ε.Π.Ο. που αποδυναμώνουν πλήρως τους ποδοσφαιριστές.
Οι προτάσεις του Π.Σ.Α.Π. για τους Κανονισμούς, διατυπώθηκαν αλλά δεν υιοθετήθηκαν.
Πλέον, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αντιδράσουν μαζικά απέναντι σε αυτή την αυθαιρεσία.
Καταπατούνται τα θεμελιώδη δικαιώματα μας, η έννοια της Συλλογικής Σύμβασης και πλέον μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε για να παίζουμε και να κερδίζουν χρήματα από τον δικό μας ιδρώτα.
Ο Π.Σ.Α.Π. ήδη προχωρά με μεθοδικές κινήσεις και με ενημέρωση και σε διεθνές επίπεδο.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές, σε όποια ομάδα και αν αγωνίζονται, σε όποιο πρωτάθλημα και αν παίζουν, πρέπει να φωνάξουν δυνατά, να αντιδράσουν, να σταθούν δίπλα στον Π.Σ.Α.Π. ώστε να μην περάσουν αυτές οι αλλαγές που όπως φαίνεται επιχειρεί η Ε.Π.Ο.
Πλέον, δεν παίζεται απλώς και μόνο το ψωμί μας αλλά η ίδια η ύπαρξη του κλάδου μας αφού οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δέχονται μία επίθεση χωρίς προηγούμενο.
Σε εποχές όπου το ποδόσφαιρο πλήττεται από πολλές πλευρές ανεπανόρθωτα, η Ε.Π.Ο.…ανταμείβει τον Π.Σ.Α.Π. και τους ποδοσφαιριστές με περισσότερη απαξία.
OΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές καλούνται να έλθουν άμεσα σε τηλεφωνική επαφή με τον Π.Σ.Α.Π. ώστε να ενημερωθούν από τον Σύνδεσμο τους για όσα προσπαθεί να επιβάλλει η Ε.Π.Ο. σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης τους αφού όχι απλώς υποβαθμίζει αλλά διαλύει πλέον το επάγγελμα ποδοσφαιριστής.

[psap]

Σχετικά Νέα

Μενού