Όλες οι απαντήσεις για το FIFPro On-line Academy

FIFPROONLINE ACADEMYΝΕΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις επιμόρφωσης για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μέλη των Εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών που ανήκουν στη δύναμη της, οργανώνει τη διαδικασία για το FIFPro On-line Academy, Bachelor degree in Sport Management.
Ο ΠΣΑΠ προκειμένου να εξηγήσει στα ενδιαφερόμενα μέλη του τι ακριβώς είναι αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, παρουσιάζει 11 ερωτήσεις και απαντήσεις, μέσα από τις οποίες μπορεί όποιος ενδιαφέρεται, να ενημερωθεί πλήρως.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι το On-line Academy;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρόκειται για τη διαδικασία από την οποία μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να πάρει On-line πτυχίο στην Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού της FIFPro σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δανίας, University College of Northern Denmark. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε στοιχεία για το Πανεπιστήμιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ιδρύθηκε το 2008 και είναι από τα πλέον σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα, με τη λογική των νέων τεχνολογιών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει 750 άτομα προσωπικό και 15.500 σπουδαστές, από τους οποίους οι 8.000 παρακολουθούν από απόσταση τα μαθήματα του. Συνεργάζεται με 100 Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως εφαρμόζεται στην πράξη αυτό το πρόγραμμα και ποιά είναι η διάρκεια του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 εξάμηνα και η διάρκεια του είναι περίπου 3.5 με 4 χρόνια. Στο τρίτο και στο έβδομο εξάμηνο οι μαθητές θα κάνουν εξάσκηση πρακτικής άσκησης (η διάρκεια και για τα 2 εξάμηνα θα είναι 13 εβδομάδες – 3,5 μήνες περίπου).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιές είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα προαπαιτούμενα που χρειάζεται ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής για εισαγωγή στο πρόγραμμα είναι τα εξής (για κάθε χώρα διαφέρουν).
– Απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Πτυχίο από Τεχνικά και Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.
– Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Για την πιστοποίηση της γλώσσας δεν αρκεί μόνο κάποιος τίτλος πτυχίου, ο υποψήφιος θα δώσει υποχρεωτικά ένα τεστ της Αγγλικής γλώσσας μέσω του on-line συστήματος του πανεπιστημίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής–μαθητής, από την πλευρά της τεχνικής υποστήριξης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μόνο που χρειάζεται ο μαθητής είναι ένα laptop/pc, σύνδεση internet, ακουστικά και κάμερα, καθώς η επικοινωνία και τα μαθήματα θα γίνονται όπως φαίνεται από την ονομασία του προγράμματος, on-line, μέσω skype κυρίως.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιό είναι το κόστος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 300 € για τον πρώτο χρόνο μόνο στην FIFPro ως εγγραφή και ύστερα ένα ποσό γύρω στα 200 € ανά εξάμηνο για το κόστος των βιβλίων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν φύγω από τη χώρα μου (μεταγραφή, δανεικός κλπ);
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο, ώστε να καλύπτει και να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των αθλητών (flexibility and communication). Όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να συνεχίζετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα. Αυτή η ευελιξία καλύπτει και τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν, στη διάρκεια της εβδομάδας, οι ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι δυνατότητες μου δίνει το συγκεκριμένο πτυχίο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παίρνοντας το πτυχίο του ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να δουλέψει ως Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, Ανώτατος εκτελεστικός υπάλληλος σε θέματα αθλητισμού, Εκτελεστικός Διευθυντής ομάδας, Συντονιστής marketing αθλητισμού, Συντονιστής μεγάλων αθλητικών γεγονότων (αναφέρουμε χαρακτηριστικά κάποια παραδείγματα).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσοι μαθητές θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόγραμμα βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του κι η συμμετοχή των μαθητών αυξάνεται διαρκώς. Τον Σεπτέμβριο του 2013 θα ξεκινήσει ο τρίτος χρόνος, με πρόβλεψη εισαγωγής 80 έως 100 μαθητών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν θέλω να πάρω πιο πολλές πληροφορίες ή έχω κι άλλες απορίες, πως θα βρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω ιστοσελίδες: www.fifpro-onlineacademy.org και www.ucnorth.dk, όπως και να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του Συνδέσμου μας 210 82 10 693 και 210 82 39 179.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος στην Ελλάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπεύθυνος από τον ΠΣΑΠ είναι ο Χάρης Κοτζακιαουρίδης, ο οποίος παρακολούθησε το ενημερωτικό σεμινάριο από την FIFPro.

Σχετικά Νέα